XgC3drFAvMyN1Agdyye6Q-GRDJQd92IqHgJA_42nC4Y

2e OCT Congres dienst Orthopedie AZ Turnhout

Twee jaar geleden organiseerde de dienst orthopedie – Orthopedisch Centrum Turnhout – voor de eerste keer een groot congres voor de huisartsen en kinesisten van de Kempen. Zowel de opkomst de dag zelf , als de commentaren achteraf waren indrukwekkend positief. Topics op het congres waren de voorstelling van de nieuwe website van de dienst www.orthopedie-turnhout.be , een voorstelling van de stafleden alsook medische informatie over gewrichts-specifieke aandoeningen van de verscheidene subdisciplines.

Dit jaar organiseerde de dienst orthopedie van het AZ Turnhout op 13 december 2014 een tweede OCT-congres. Ook nu was er weer een grote belangstelling van kinesisten en huisartsen (200 aanwezigen!). Onderwerpen deze keer draaiden vooral rond de wervelzuil.

Zowel de stafleden van de dienst orthopedie als enkele eminente sprekers van buitenaf , gaven interessante lezingen over de pathologie van de wervelzuil en zijn impact op alle andere gewrichten van het menselijke lichaam. Daarnaast was er de voorstelling van een “Spine Unit” : een aparte ‘wervelzuil-kliniek’ in het AZ Turnhout. Specialisten van verscheidene disciplines (orthopedie , pijnkliniek , fysiotherapie , neurologie en neuro-chiriurgie) werken hier in teamverband en nauw overleg samen om elke patiënt met nek- of rugklachten de optimale behandeling te bezorgen. Overleg met uw huisarts om u indien nodig door te verwijzen naar deze Spine Unit.

Als u rug- of nekpijn heeft , dan kan u altijd terecht bij Dr. Verstraete na afspraak op 014/44.44.30 .

Een congres is een hele goede manier om aan uw huisarts en kinesist te tonen dat de dienst orthopedie van het AZ Turnhout een betrouwbare en kwaliteitsvolle partner is om patiënten met klachten van het osteo-articulaire stelsel (bewegingsapparaat) in 2e lijn verder te behandelen. Op de dienst orthopedie kan u – liefst na overleg met uw huisarts – terecht voor alle klachten betreffende gewrichten , spieren , pezen enz. Vanaf 1 januari 2015 zal de dienst orthopedie uit 9 stafleden bestaan , elk met hun bijkomende bekwaamheid in een subdiscipline van de orthopedie. Dr. De Wachter legt zich hoofdzakelijk toe op alle voet- en enkelaandoeningen.

Author Info

Dr. De Wachter

Dr. De Wachter

Dr. Jeroen De Wachter is werkzaam als orthopedisch chirurg in het AZ Turnhout. Binnen een team van 10 orthopedisch chirurgen legt hij zich hoofdzakelijk toe op voet- en enkelchirurgie.