Dokter Jeroen De Wachter, Orthopedisch Chirurg

Dokter Jeroen De Wachter voltooide in 2004 zijn opleiding tot orthopedisch chirurg aan de Universiteit Antwerpen. Hij genoot zijn opleiding bij de orthopedische diensten van Leuven en Antwerpen. In 2005 werd het artikel in de Acta Orthopaedica Belgica waarvan hij mede-auteur was, uitgeroepen tot het beste nationale artikel.

Na zijn opleiding specialiseerde hij zich verder in de voet- en enkelchirurgie en in de behandeling van sportletsels bij deze gewrichten en dit bij voet- en enkelchirurgen in Zwitserland en de Verenigde Staten. Hij bekwaamde zich bij hen in de diagnose en behandeling van zowel frequent voorkomende aandoeningen als uiterst complexe gevallen.

Jeroen De Wachter maakte deel uit van de dienst orthopedie van het Katonspital in Basel, één van de meest gerenommeerde diensten voor achtervoet- en enkelchirurgie ter wereld, alwaar hij zich toelegde op kijkoperaties van de enkel , osteotomieën en arthrodeses van voet en enkel , en enkelprothese chirurgie.

Dr. De Wachter heeft een ruime ervaring in het behandelen van sportletsels van de voet en enkel. Met de nieuwste technieken op gebied van peesherstel en gewrichtschirurgie zorgt hij ervoor dat elke sporter – amateur of professionele sporter – zo snel als mogelijk weer zijn beste niveau haalt.

Door de belangrijke mechanische functie zijn voeten een kwetsbaar onderdeel in het bewegingsapparaat. Dr. Jeroen De Wachter gebruikt de meest innovatieve operatietechnieken waaronder ook mini-invasieve chirurgie om het herstellingsproces optimaal de bespoedigen. Dr. De Wachter zoekt steeds naar oplossingen die zowel de beweeglijkheid van de gewrichten als het pijnvrij functioneren ten goede komen en dit steeds in overleg met de patiënt.

In het AZ Turnhout werkt Dr. De Wachter samen met 9 andere collega’s orthopedisch chirurgen in teamverband. Elke collega heeft zijn eigen specialisatie (heup , knie , schouder , hand , wervelzuil , voet/enkel, trauma).

Samenvatting:

Naam: Jeroen De Wachter

Diploma: Orthopedisch Chirurg, Universiteit Antwerpen

Visiting Fellowships:

  • Baylor University Medical Center, Dallas – Texas – USA
  • Miller Foot and Ankle Institute, Charlotte –North Carolina – USA
  • Mercy Medical Center,  Baltimore – Maryland – USA
  • Duke University Medical Center, Durham – North Carolina – USA

Fellowship:

  • Kantonsspital Liestal, Basel – Zwitserland

Consulentschap:

  • 2008 – 2010 Universitair Ziekenhuis Leuven, campus Pellenberg

Lidmaatschap:

  • BVOT (Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie)
  • BFAS (Belgian Foot and Ankle Society)
  • AOFAS (American Foot and Ankle Society)
  • EFAS (European Foot and Ankle Society)

 

logo AZ Turnhout LR
AZ TURNHOUT

AZ Turnhout is het grootste ziekenhuis in de regio van Turnhout, een fusie van de ziekenhuizen Sint-Elisabeth en Sint-Jozef. In het ziekenhuis werken 200 artsen, bijgestaan door 1800 medewerkers. Het ziekenhuis telt 650 bedden. Er vinden jaarlijks gemiddeld 25.500 opnames plaats.

Orthopedisch Centrum Turnhout. Campus Sint-Jozef  Steenweg op Merksplas 44, 2300 Turnhout. Campus Sint-Elisabeth Rubensstraat 166, 2300 Turnhout. T 014 44 44 30. F 014 44 44 28. infoSJ@orthopedie-turnhout.be.