Schermafbeelding 2014-07-24 om 22.14.01

Internationale studie enkelprothese

Als u arthrose aan het enkelgewricht hebt , komt u mogelijk in aanmerking voor het plaatsen van een enkelprothese. Dr. De Wachter voert deze ingreep reeds meer dan 10 jaar met succes uit.

Hoewel er reeds veel wetenschappelijk onderzoek gebeurde over enkelarthrose en de behandeling hiervan , blijft het belangrijk om bijkomend (en vooral langetermijn) onderzoek hiernaar te verrichten.

Daarom heeft Dr. De Wachter zich geëngageerd om samen met 8 andere internationaal vermaarde enkelchirurgen een tien-jaar durende studie op te zetten om de resultaten van een enkelprothese te beoordelen. Deze multi-center internationale studie omvat chirurgen uit België , Frankrijk , Ierland , Nederland , Spanje , Portugal , Zwitserland en Italië.

Gedurende tien jaar zal alle relevante informatie verzameld worden , om dan op gezette tijdstippen hierover een rapport te schrijven. Dit zal dan gepubliceerd worden in internationale tijdschriften in de voet- en enkelchirurgie.

De ondersteunende firma Integra heeft Dr. De Wachter verzocht om algemeen coördinator te zijn van deze internationale studie gezien zijn jarenlang ervaring met het plaatsen van enkelprotheses. De studie start begin 2015 en zal dus eindigen in 2025.

Indien u in aanmerking komt voor het plaatsen van een enkelprothese , bestaat dus de kans dat Dr. De Wachter u voorstelt om aan deze studie mee te werken. Dit verandert niets aan de behandeling op zich , u dient enkel op vaste tijdstippen een röntgenfoto te laten maken van uw enkel en een korte vragenlijst te beantwoorden. Zo kan ook u uw steentje bijdragen aan een belangrijk wetenschappelijk onderzoek.

Author Info

Dr. De Wachter

Dr. De Wachter

Dr. Jeroen De Wachter is werkzaam als orthopedisch chirurg in het AZ Turnhout. Binnen een team van 10 orthopedisch chirurgen legt hij zich hoofdzakelijk toe op voet- en enkelchirurgie.