Schermafbeelding 2018-05-07 om 22.03.54

Presentatie op congres orthopedie

Op het jaarlijkse congres voor alle orthopedisch chirurgen van België, was Dr. De Wachter een van de sprekers. Voor een publiek van geïnteresseerde collega’s orthopedisch chirurgen, lichtte hij in een boeiende presentatie enkele aspecten van Charcot-arthropathie toe. Ook tijdens de vragenronde na de voordrachten beantwoordde Dr. De Wachter op de vragen van de toehoorders.

Charcot-arthropathie is een een destructieve gewrichtsaandoening die enkel voorkomt bij patiënten met (ernstige) zenuwaantasting, met als meest typische voorbeeld suikerzieken. Dr. De Wachter is in het AZ Turnhout als orthopedisch chirurg verbonden aan de Diabetische Voetkliniek. In deze multidisciplinaire raadpleging kunnen diabetici met een voetprobleem of voetwonde terecht bij een team van nefrologen, vasculaire chirurgen, orthopedisch chirurgen, wondverpleegkundigen en podologen.

Author Info

Dr. De Wachter

Dr. De Wachter

Dr. Jeroen De Wachter is werkzaam als orthopedisch chirurg in het AZ Turnhout. Binnen een team van 10 orthopedisch chirurgen legt hij zich hoofdzakelijk toe op voet- en enkelchirurgie.