elleboog-300x221

Elleboogchirurg vervoegt het OCT

Vanaf 1 januari 2018 zal Dr. Wouter Jak in het Orthopedisch Centrum Turnhout (OCT) voltijds starten als nieuw staflid. Hij zal zich hoofdzakelijk toeleggen op de pathologie van de elleboog.

Verdere subspecialisatie binnen onze dienst orthopedie is een trend die zich al enkele jaren manifesteert. Gewrichts-specifieke orthopeden hebben een doorgedreven expertise en bijkomende chirurgische vaardigheden binnen hun eigen vakgebied. Daarom wenst het OCT uit te breiden met een collega die zich voltijds op het elleboog gewricht zal toeleg- gen.

Tijdens zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft Dr. Wouter Jak steeds bijzondere interesse in het bovenste lidmaat getoond. Na het beëindigen van zijn opleiding heeft hij zich – onder leiding van Prof. Roger Van Riet – nog geruime tijd verder bekwaamd in de pathologie en chirurgie van de elleboog.

Ook in het buitenland zal Dr. Wouter Jak zich verder bekwamen in de aandoeningen van de elleboog. Er zijn fellowships gepland in Nederland (Breda), Groot- Brittannië (Londen) en Spanje (Madrid)
bij wereldwijd gerenommeerde elleboog- chirurgen, die elk verbonden zijn aan de orthopedische staf van hun nationaal olympisch team.

Dr. Wouter Jak is vanaf 1 januari 2018 het 1e aanspreekpunt binnen het OCT voor alle elleboog gerelateerde pathologie.
Hij beheerst het volledige spectrum van de elleboog aandoeningen, inclusief multi-ligamentaire reconstructies, prothesiologie van de elleboog, complexe elleboogfracturen edm.

Naar nood zal Dr. Jak bijspringen op de schouder-unit ter ondersteuning van
Dr. Houben, Dr. Vanlommel en Dr. Hansen. Wij wensen Dr. Jak een voorspoedige start in het OCT en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met de andere zorgverleners in de Kempen.

 

Author Info

Dr. De Wachter

Dr. De Wachter

Dr. Jeroen De Wachter is werkzaam als orthopedisch chirurg in het AZ Turnhout. Binnen een team van 10 orthopedisch chirurgen legt hij zich hoofdzakelijk toe op voet- en enkelchirurgie.