Steunzool therapie

Steunzolen zijn voor veel mensen een onmisbaar hulpmiddel om pijnvrij te kunnen stappen en sporten. Er zijn veel voet- en enkelaandoeningen die prima verholpen kunnen worden met het dragen van steunzolen.

Vanaf de leeftijd van 5-6 jaar kan het bij kinderen aangewezen zijn om steunzolen te dragen. Vaak gaat het dan om platvoeten of holvoeten. Ook andere klachten zoals hielpijn tijdens het sporten kunnen verbeteren met het dragen van steunzolen. Zeker pijnlijke voeten bij het sportende kind moeten verder nagekeken worden. In dat geval vraagt u best een doorverwijzing via uw huisarts.

Ook op volwassen leeftijd zijn er veel indicaties om steunzolen te dragen. Uiteraard pijnlijke platvoeten of overbelaste holvoeten. Daarnaast zijn er ook hielpijn (hielspoor – fasciitis plantaris) en pijn onder de bal van de voet (metatarsalgie). Deze aandoeningen reageren meestal heel goed op het dragen van steunzolen. Dr. De Wachter kan u hierover deskundig advies geven.

Tot slot zijn er ook veel sporters, in het bijzonder lopers, die gebaat zijn bij het dragen van steunzolen. Zij hebben vaak een lichte standafwijking aan de voeten, die mooi gecorrigeerd wordt met het dragen van steunzolen. Steunzolen kunnen dan het verschil maken om terug pijnvrij te kunnen sporten. Zo nodig zal Dr. De Wachter u doorverwijzen voor een loopanalyse (RS-scan en video-analyse).

Op de dienst orthopedie te Turnhout werkt Dr. De Wachter samen met de firma Leunen voor het maken van steunzolen. Aansluitend aan de raadpleging bij Dr. De Wachter kan u meteen terecht bij de technieker van Leunen. Zo is er steeds directe feedback tussen orthopedisch chirurg en steunzoolmaker. Uiteraard staat het u ook vrij om elders uw steunzolen te laten maken.